Facebook

Megosztás

Gyakori kérdések

Milyen sűrűn ajánlott a bőr nyomkodásos tisztítása?

A válasz egyértelműen a bőrtípustól és az életkortól függ. Pattanásos, gyulladásos fiatal bőr esetén: 1-2 havonta. Ilyenkor nem csak a túlzott faggyútermelés miatt elszaporodó mitesszerektől szabadítunk meg, hanem olyan gyulladáscsökkentő, faggyútermelés szabályozó gépeket, termékeket használunk, amelyek rendszeres kezelés mellett nagyon sokat javíthatnak bőröd állapotán. Átlagos szeborreás, azaz faggyútúltermeléses bőr esetén: Ha az arcod mitesszeres és zsírosan fénylik a nap második felére (még akkor is, ha időnként száraznak érzed a felszínét, vagy feszülő érzést érzel), főleg a homlok-orr-áll úgynevezett `T-vonalában`, akkor 2-4 havonta. Középkorú vendégeinknek, illetve kevés mitesszer esetén: 6-12 havonta Zsírhiányos bőr esetén, illetve jellemzően idős korban: Ha alig van mitesszered, az is inkább csak az orrtőben néhány fehér vagy alig látható formában jelentkezik, bőröd bársonyos (nem fénylő), vagy vékonyka és száraz/ráncos az arcod, akkor elég évente, vagy alkalomadtán.

Kapcsolat

ELŐJEGYZÉS, BEJELENTKEZÉS:

Telefon:

+3670-264-7180

Cím:

1023 Bp., Frankel Leó út 112.

NYITVATARTÁS:

elsősorban bejelentkezés alapján


Páros hét: 7.30-16.00

Páratlan hét: 10.00-21.00

Savas hámlasztás

A savas hámlasztás lényege a bőrszerkezet megújítása. A hámlasztás szó ijesztőnek tűnhet, de kozmetikai hámlasztás esetén (szemben a kizárólag orvosok által végezhető, akár vérzéssel is járó lemezes hámlással) semmilyen fájdalmas, invazív dolog nem történik. Életünk azonnal a megszokott rend szerint folytatható. Enyhe kipirosodás, vagy pici korpázó hámlás fordulhat csak elő.

Ez a kémiai hámlasztás kitűnő megoldást nyújt számos bőrprobléma enyhítésére, mint:

-időskori víz és zsírhiány

- pigmentfoltok

-aknék, tisztátalan bőr

-tág pórusok

-kis-közepes mélységű ráncok

- hegek,

valamint a bőr egészségének megőrzésére, fiatalos és esztétikus megjelenésének fenntartásában.

A bőr legfelső hámrétege 28 nap alatt újul meg. Ez idő alatt "kicserélődik": a hámrétegben lezajlik a szaruképződés folyamata, azaz a frissen képződött hámsejtek a felszín felé vándorolva számos átváltozáson esnek át, majd kiszáradnak elhalnak és leválnak. Így regenerálódik a bőr folyamatosan. Ha valamilyen oknál fogva gátolt a szaruleválás (ez az esetek 90%-ában így van), lassul a folyamata, akkor az elhalt hámréteg megvastagszik, a bőr élettelen, fakó lesz, ráncok jelennek meg rajta. Gyengül az oxigénfelvétel, és a hatóanyagok felszívódása. A felgyülemlett faggyú nem tud a pórusokból távozni, ezáltal tágítva azokat, és táptalajt nyújtva a gyulladásos folyamatoknak. Ezen segít a bőr felső elszarusodott hámrétegének eltávolítása, a peeling. A savas hámlasztás nem más, mint gyümölcssavas peelingezés. A javuló anyagcsere a bőr középső irharétegére is frissító, anyagcserefokozó hatással van. A gyümölcssavak kíméletesen oldják a bőr felszínéről az elhalt sejteket, behatolnak a szaruréteg aljára, serkentik a sejtosztódást, elősegítve ezzel a bőr regenerálódását.

Az aktív hatóanyagok: AHA savak (alfa-hidroxi-acid): glikolsav, almasav, citromsav, borkősav. BHA (beta-hidroxi-acid) sav: szalicilsav.

A kezelésekhez 20-30%-os, 4.2pH értékű gyümölcssav koncentrátumokat használok, melyeknek hatóidejét is változtatom a kezelés aktuális szakasza szerint. A maximális hatóidő 15perc, mely után egy neutralizáló folyadékkal visszaállítjuk a bőr természetes pH értékét. Majd táplálom és hidratálom a vendég bőrét. A kezeléseket kúraszerűen érdemes végezni, heti 1-2 alkalom gyakorisággal. A bőr állapotától, életkortól függően 5-7-10 alkalommal összesen. De már egy kezelés is látható eredményt hoz, főleg a megvastagodott, nagyon száraz, töredezett bőrök esetén. Mivel a kezelés hatására vékonyodik a felhám, nagyon fontos a napvédelem. Ezért végezzük ezeket a kezeléseket kizárólag október és április közepe között. A bőr védelmére ebben az időszakban is magas faktorszámú napvédő krémet kell!!! használni.

Az eredmény pedig egy sokkal egyenletesebb, simább, ragyogóbb bőrprofil, finomabb pórusokkal, ráncokkal, és halványabb pigmentfoltokkal.