Kapcsolat

ELŐJEGYZÉS, BEJELENTKEZÉS:

Telefon:

+3670-264-7180

Cím:

Budapest II. Bölény u. 2. Liget Szépségszalon

NYITVATARTÁS:

bejelentkezés szükséges

Facebook

Megosztás

Arckezelések

Egyénre, pillanatnyi bőrállapotra szabott kezelések

Az arckezeléseket mindig az aktuális bőrállapotodnak megfelelően végzem. Vannak alapprotokollok, amelyeket követek. A legtöbb bőrproblémára azonban többféle eljárás és kozmetikai termék létezik. Ezeket elmondom Neked és közösen kiválasztjuk a minden szempontból legmegfelelőbbet. Nincsenek egyen rutinok, nincs két egyforma kezelés. Ezt hívjuk kreatív kozmetikának. Ehhez szükségesek a jó szakmai ismeretek és a gyakorlat.

Bőrtípusod meghatározása és javasolt kezelések

Az alábbiakban segítséget nyújtok ahhoz, hogy Te is megállapíthasd a bőrtípusokat és lásd, milyen kezeléseket ajánlok Neked.

Árak

  Az Árlistában  a bal oldali menüsorban  -tól-ig árakat találsz, amely megmutatja a kezelés árát, de csak a nagyságrendet. Kreatív kozmetika révén a végső ár a Te egyénre szabott kezelésed összetevőitől függ. Szolgáltatásomat jellemzik a minőségi hatóanyagok, gépi kezelések, egyénre szabott figyelem és a minőségi, nem rohanós, feltöltődést is jelentő idő. De legfontosabb a szakmai tudás és az a nyitott, elfogadó, relaxáló légkör, ami miatt a város másik végéről is  eljönnek a vendégek.    A szalon otthonos, családias, nem a kristálycsillár (ami nincs) határozza meg a színvonalat és az árakat. Utóbbiakat igyekszem a megengedhető kategóriában tartani, de a minőség meghatároz egy árszintet, amelyből nem szeretnék engedni.

A sikeres arckezelés feltételei

- helyes diagnosztika

- jó kommunikáció és bizalom a vendég és a kozmetikus között

- megfelelően kiválasztott kezelési metódus és termékek

- otthonápolás a kozmetikus javaslatának megfelelően

A hosszútávú eredmények titka...

...az otthonápolás. A bőröd egy nagyon összetett rendszer önmagában is, és ezen felül egy csomó, szervezetedben zajló egyéb folyamat tükre. Ezért hidd el, nem lehet egyen kozmetikumokkal kezeni. Nincs olyan, hogy 50 év feletti bőr, vagy aknés bőr. Azaz, lehet egy olyan pattanásos bőr, ami csak T-vonalban zsíros, egyébként zártak és kevés faggyúval rendelkeznek a pórusok. Húzódik, és az aknék mélycsomók formájában jelentkeznek, alig tisztíthatók. Ezen felül mondjuk ez a bőr érzékeny, nagyon könnyen pirul és nehezen gyógyul. És mondjuk azt is tudjuk, hogy az aknék a ciklusoddal vannak összefüggésben. Nos, én erre fogok Neked ajánlani valamit, amit jó eséllyel eltalálok, de az is lehet, hogy még én is tévedek. Egy biztos, legalább tönkretenni nem fogjuk a bőrödet, mint ahogy sokan teszitek ezt magatokkal, önjelölt influenszerek tanácsaira hallgatva. Te ne tedd!

Ha nem szeretnél vásárolni arclemosót, tonikot, szérumot, krémet, megoldom Neked, hogy a legfontosabb hatóanyagok meglegyenek egy általam kevert kozmetikumban.

Ha ragaszkodsz egy márkához, amit eddig használtál, elmondom, mit keress abból a termékcsaládból.

Hosszútávú eredményt CSAK ÍGY LEHET ELÉRNI.

Biztonság

Csak olyan kezeléseket végzek, amelyeknek biztonságosságát nem csak a gépek és termékek gyártói garantálják, hanem amelyeknek a hatékonyságáról és biztonságos alkalmazásának gyakorlatáról magam is megvagyok győződve. 

Az alábbiakban megtalálod a legjellemzőbb bőrproblémákat, és az azokra javasolt kezeléseket:

HÚZÓDÓ BŐR, ENYHE HÁMLÁS IS LEHET, MIKÖZBEN MITESSZERES ÉS ZSÍROS AZ ARCOD

Miért van és mit jelent:

Ez azt jelenti, hogy a bőröd dehidratált. Ettől, feszül, húzódik, és nem tudja felszívni a rákent krémeket sem, ergo zsírosan húzódik. Szerencsés esetben csak a felszínen, a hámrétegben lép fel a vízhiány, de ha látsz magadon kis ráncokat, akkor a mélyebb rétegekben is kialakult már. Ha javul a hidratáció, a bőröd kevesebb faggyút fog termelni. Ezzel együtt a bőr alapvető, genetikailag meghatározott típusa, a faggyútúltermeléses bőr amit szaknyelven seborreás bőrnek hívunk, megmarad. Azonban megfelelő kozmetikai készítményekkel, kezelésekkel, otthoni rutinnal a faggyútúltermelést szépen lehet ellensúlyozni. A jó hír, hogy ezek a típusú bőrök később öregszenek.

Egy fontos megjegyzés, ha a hidratáció nincs rendben, semmilyen anti-aging kezelés nem lesz hatásos.

Cél:

- elhalt, száraz réteg eltávolítása a bőrfelszínről

- keringés fokozása

- hidratáció

- hidrofil lipid réteg helyreállítása

- faggyútermelés csökkentése, normalizálása

Javasolt kezelések:

hidroabrázió, mikrodermabrázió, hidrodermabrázió, savas kezelések, spongilla szivacstüskés kezelések, ultrahang, lágylézer kezelés, megfelelő szállítórendszerű hatóanyagok használata, amelyek a bőr mélyebb rétegeibe is elérnek, pakolások

 

MEGERESZKEDÉS, RÁNCOK

Miért van:

Az öregedés természetes folyamat. Késleltetni tudjuk, illetve a jeleit csökkenteni, de megállítani nem. Ez illúzió. Ezért igazából helytelen az anti-aging kifejezés. Sokkal helytállóbb a smart-aging, amit  szép örgedésként  fordíthatnánk, vagy úgy, hogy az életkorunkhoz képest a legjobban kinézni.

Az öregedés több rétegben történik: nem csak a bőrünket érinti, hanem az alatt lévő kipárnázó zsírok megfogyatkozását, az izomzat renyhülését és fogyását, valamint a fascia réteg gyengülését és az állkapoccsont fogyását. Vannak olyan eljárások, amelyekkel az összes területre hathatunk.

A sejtjeink osztódása az életkorral lassul, egyre több a hibás sejt, ami hibásan duplikálja önmagát, a működésük is lassabb, akadozóbb. A szervezetünkben folyamatosan egyszerre zajlanak leépülő és felépítő folyamatok. Amikor a leépülő folyamatok kerülnek túlsúlyba - az életkor, betegség, helytelen életmód, túl sok napsugárzás, strb. miatt, - akkor indul meg a látható öregedés.

Cél:

- elhalt, száraz réteg eltávolítása a bőrfelszínről

- vér- és nyirokkeringés fokozása

- hidratáció és ezzel a vízhiány okozta ráncok enyhítése

- hidrofil lipid réteg helyreállítása

- arcizmok átmozgatása, lazítása, anyagcseréjének fokozása

- mimikai ráncok mérséklése, mimika korlátozása (otthon)

- a sejtek energiaszintjének növelése

- hatóanyagok bejuttatása 

Javasolt kezelések:

hidroabrázió, mikrodermabrázió, savas kezelések, spongilla szivacstüskés kezelések, ultrahang, hideg-meleg vasaló, mikroáramos kezelés, fiatalító masszázsok, lágylézer, nanotűs kezelés, megfelelő szállítórendszerű hatóanyagok használata, amelyek a bőr mélyebb rétegeibe is elérnek, pakolások, extra: ráncfeltöltés hyaluronsavval


AKNÉS, GYULLADT - PATTANÁSOS BŐR

Miért van:

12-25 éves kor között általában a pubertáskor hormonális változásaival áll összefüggésben a pattanások megjelenése, de ismerünk felnőttkori aknét is, amelyet belső-szervi okok is kiválthatnak a környezeti irritáló hatások mellett. A stressz mindenképpen ront a helyzeten.

Olykor javaslom egy belgyógyászati vizsgálat elvégzését, ahol ételallergiára, vegyszerekre, hisztaminintolarenciára, stb. is szűrnek. Ha szervi ok áll az aknék mögött, a kozmetikus csak TÜNETI kezelést tud végezni.

Cél:

- elhalt, száraz réteg eltávolítása a bőrfelszínről

- gyulladáscsökkentés

- pórusok kitisztítása

- pórusok összehúzása

- baktériumok számának csökkentése

- sebek, hegek gyógyítása

- gyulladásos folyamatok mérséklése

- hidratáció

- hatóanyagok bejuttatása 

Javasolt kezelések:

rendszeres havi-2 havi tisztítás, savas gyengéd hámlasztás kúra, spongilla tüskés hámlasztás, hidroabrázió, hidrodermabrázió, vió, ultrahang, lágyézer, mikrotűs kezelések, hatóanyagok

A pattanások kialakulásának lehetséges okai:

A pattanások jellemzően a kamaszkor átkai, a felnőttek 20 százaléka is szenved tőlük. Az akne 10-13 éves kor között kezdődik, de rosszabb a helyzet azoknál az embereknél, akiknek zsíros a bőre. A kamaszkori pattanások 5-10 évig lehetnek problémák, a korai 20-as évektől nem jellemzőek. Mindkét nemnél ugyanúgy jelen vannak, de a fiúknál általában súlyosabbak. A nőknél közepes vagy enyhe formában jelentkeznek a pattanások, még 30-on túl is. Az akne az arcon a leggyakoribb, de a nyakon, mellkason, háton, vállakon és a felső karokon is kialakul. A hiedelemmel ellentétben nem rossz étrend, nem is a megfelelő higiénia hiánya okozza őket. Igazság szerint örökletesség és hormonok állnak a pattanások kialakulása mögött.

- A szervezet nagy mennyiségben termel androgént, férfi nemi hormont, mely tesztoszteront tartalmaz. A tesztoszteron jelzi a szervezetnek, hogy több faggyút állítson elő, vagyis olajat, melyet a bőr faggyúmirigyei termelnek.

Baktérium: a túlzott faggyúmennyiség eltömíti a pórusokat, különösen az arcon, nyakon, mellkason és háton levőket. Az eltömődött tüszőkben pedig baktériumok ütnek tanyát. Ezek alakítják ki a fekete- vagy fehér közepű pattanásokat a bőr felszínén. Olykor a tüsző fal repedését is okozhatja az eltömődés, ha ez megtörténik, a faggyú átszivárog a mellette levő szövetekbe és nagy pattanást vagy akár fekélyt is képezhet, ez a gyulladásos akne. A méretesebbeket már csomóknak nevezzük.

-Néhány injekciós illetve méhen belüli fogamzásgátló is kiválthat pattanást. A testépítők által használt szteroidok szintén súlyos pattanások okozói lehetnek.

-A Propionibacterium: ez a baktérium például természetesen fordul elő az egészséges hajhagymákban, ha túl sok gyűlik belőlük össze az eltömődött tüszőkben, enzimeket választanak ki, melyek lebontják a faggyút és gyulladást okoznak. Egyes emberek csak egyszerűen érzékenyebbek erre a reakcióra, mint mások. A faggyú szint, mely valakinél csak pár apró pattanást okoz, másnál akár kiterjedt problémát, akut cisztás aknét is kiválthat.

- A stressz súlyosbíthatja a pattanások kialakulását

 

KIPIROSODÓ, ÉRZÉKENY, GYULLADT BŐR, ÉRTÁGULATOK

Az arcon időnként, de rendszeresen megjelenő pirosság lehet egy általános érzékenység, de lehet enyhe gyulladás, ami a rozaceát előzi meg. Ezt feltétlenül ki kell deríteni, és ennek tükrében kiválasztani ki a gyengéd, de hatásos kezelést és kozmetikumokat. Kerülni kell a szélsőségeket. A gyulladás lehet genetikai hajlam, okozhatja mechanikai hatás, nem megfelelő kozmetikum, bármilyen irritáció, belsőszervi-hormonális probléma, beidegzési zavar, érfal gyengeség, demodex atka elszaporodása, stb.

Cél:

- gyulladáscsökkentés, nyugtatás

- bőr védekező rendszerének helyreállítása

- hidratáció

- anyagcserefokozás

- fényvédelem!

Javasolt kezelések:

enzimes peeling, hidroabrázió, ultrahang, relaxáló masszázs, lágylézer kezelés, értorna, hatóanyagok