Facebook

Megosztás

Gyakori kérdések

Milyen sűrűn ajánlott a bőr nyomkodásos tisztítása?

A válasz egyértelműen a bőrtípustól és az életkortól függ. Pattanásos, gyulladásos fiatal bőr esetén: 1-2 havonta. Ilyenkor nem csak a túlzott faggyútermelés miatt elszaporodó mitesszerektől szabadítunk meg, hanem olyan gyulladáscsökkentő, faggyútermelés szabályozó gépeket, termékeket használunk, amelyek rendszeres kezelés mellett nagyon sokat javíthatnak bőröd állapotán. Átlagos szeborreás, azaz faggyútúltermeléses bőr esetén: Ha az arcod mitesszeres és zsírosan fénylik a nap második felére (még akkor is, ha időnként száraznak érzed a felszínét, vagy feszülő érzést érzel), főleg a homlok-orr-áll úgynevezett `T-vonalában`, akkor 2-4 havonta. Középkorú vendégeinknek, illetve kevés mitesszer esetén: 6-12 havonta Zsírhiányos bőr esetén, illetve jellemzően idős korban: Ha alig van mitesszered, az is inkább csak az orrtőben néhány fehér vagy alig látható formában jelentkezik, bőröd bársonyos (nem fénylő), vagy vékonyka és száraz/ráncos az arcod, akkor elég évente, vagy alkalomadtán.

Kapcsolat

ELŐJEGYZÉS, BEJELENTKEZÉS:

Telefon:

+3670-264-7180

Cím:

1023 Bp., Frankel Leó út 112.

NYITVATARTÁS:

elsősorban bejelentkezés alapján


Páros hét: 7.30-16.00

Páratlan hét: 10.00-21.00

Ultrahang

Anti-aging eszköz és hatékony bőrtápláló eszköz

Célja:

bőr energizálása, hatóanyag mélyebb bőrrétegbe történő bejuttatása, a bőr öregedési folyamatát lassítjuk, a meglévő ráncokat halványítjuk, feszességét fokozzuk és fiatalabb, élettel teli bőrt kapunk.

Az ultrahang tulajdonképpen egy mechanikai hullám, vagyis rezgés. Az ultrahangot előállító berendezés kezelőfejében lévő pieso kristály és a hozzá kapcsolódó membrán segítségével létrejövő mechanikai hullám erősségét és intenzitását szabályozva különféle kedvező (esztétikai) hatások érhetők el. A kozmetikában az ultrahang élettevékenységet javító hatását használjuk ki.

A kezelőfejet a szépítendő kontakt felületre helyezve, az ultrahang elnyelődik és a bőr szöveteivel rezonál. Ezáltal mozgásba jönnek a bőr sejtjei, és minden élettani folyamat "jobbá" válik az anyagcsere fokozódásától az oxigénfelvételig, salakanyag elszállításig.

Másik fontos tulajdonsága, hogy a sejtszinten bekövetkező változások miatt a bőr mélyebb rétegeibe juttatja a hatóanyagokat. Ultrahanggal vízben és zsírban oldódó anyagok felszívódását egyaránt serkenteni tudjuk. A kezelt felületen az ultrahangrezgések 2-4 cm mélyen behatolnak a kötőszövet alsó rétegeibe a hatóanyaggal együtt, megnövelve a bőrápoló kozmetikumok hatásfokát.

Az ultrahang alkalmazásának kozmetikai hatásai három különböző csoportra oszthatók:

Termikus hatások: hőmérséklet növekedés a kezelt területen

 • a véráramlás fokozódik,
 • az anyacsere aktívabb lesz és
 • a nyirokkeringés erősödik.

Fizikai hatások: mechanikus mikromasszázs és kavitáció

 • az epidermális struktúrák szervezeteinek megváltozásai
 • a membrán-áteresztőképesség fokozódik,
 • a molekula transzport fokozódik,
 • az anyagcsere (pl.: kollagénszintézis) aktívabbá válik és
 • a nyirokkeringés gyorsul.

Biokémiai hatások

 • az ATP-szintézis fokozódik
 • a pH-érték csökken és
 • a kollagén struktúrák reorganizálódnak.

Az ellenjavallatok a legmesszebbmenőkig azonosak más gépi kezelések módszereivel, tehát alkalmazása tilos terhesség, szívritmusszabályozó, bőrrák, vérkeringési panaszok, károsodott bőr, tumorok és trombózisok esetén.