Facebook

Megosztás

Gyakori kérdések

Milyen sűrűn ajánlott a bőr nyomkodásos tisztítása?

A válasz egyértelműen a bőrtípustól és az életkortól függ. Pattanásos, gyulladásos fiatal bőr esetén: 1-2 havonta. Ilyenkor nem csak a túlzott faggyútermelés miatt elszaporodó mitesszerektől szabadítunk meg, hanem olyan gyulladáscsökkentő, faggyútermelés szabályozó gépeket, termékeket használunk, amelyek rendszeres kezelés mellett nagyon sokat javíthatnak bőröd állapotán. Átlagos szeborreás, azaz faggyútúltermeléses bőr esetén: Ha az arcod mitesszeres és zsírosan fénylik a nap második felére (még akkor is, ha időnként száraznak érzed a felszínét, vagy feszülő érzést érzel), főleg a homlok-orr-áll úgynevezett `T-vonalában`, akkor 2-4 havonta. Középkorú vendégeinknek, illetve kevés mitesszer esetén: 6-12 havonta Zsírhiányos bőr esetén, illetve jellemzően idős korban: Ha alig van mitesszered, az is inkább csak az orrtőben néhány fehér vagy alig látható formában jelentkezik, bőröd bársonyos (nem fénylő), vagy vékonyka és száraz/ráncos az arcod, akkor elég évente, vagy alkalomadtán.

Kapcsolat

ELŐJEGYZÉS, BEJELENTKEZÉS:

Telefon:

+3670-264-7180

Cím:

Komjádi Szépségműhely

Budapest, II. Árpád fejedelem útja 8.

NYITVATARTÁS:

bejelentkezés szükséges


Páros hét: 8.30 - 19.00

Páratlan hét: 7.30 - 16.00

Tetoválás/Műszempilla

A műszempillával kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

 

Mit is jelent, hogy 1D, 2D műszempilla?

A D-k száma azt jelenti, hogy egy saját szempillára hány műszempillát ragasztunk. A műszempillák olyan vékonyak, hogy nem terhelik meg egészségtelenül a saját pillát. Megfelelő felhelyezés esetén nem sérül a saját állomány.

Az 1D-t hívjuk klasszikus szettnek.

Választhatunk pilla hosszúságot, ívet, vastagságot, megválaszthatjuk a szempillasor formáját (cica, természetes vagy napocska, babydoll, stb.). Ezeknek igazodnia kell a szem adottságaihoz, hogy műszempillánk a legszebb és legtartósabb legyen. A hatás gyönyörű, hangsúlyos, mégis természetes hatású pillák, igéző tekintet.

 

A pillák felhelyezése

A vendég csukott szemmel fekszik. A folyamatből szinte semmit nem érez, esetleg nagyon enyhe csiklandós érzést. A műszempillát soha nem a bőrhöz ragasztjuk. A szemhéjtól 1-2 mm távolságra fektetjük rá a saját szálra. A felhelyezés ideje függ a vendég saját pillaállományától is. Nagyjából 1.5-2 órát vesz igénybe. 

 

 

A műszempillák tartóssága:

A műszempilla szetteket 2-3-4 hetente szoktuk tölteni, azaz pótoljuk a kihullott szálakat. A saját szempilláink 8-12 hetente cserélődnek. Ilyenkor azt látjuk, hogy a műszempilla a sajátunkkal együtt hullik ki. Ez normális. De a különböző mechanikai, hőhatások következtében is elenged a ragasztó. 

Kinek-kinek saját igénye, ideje dönti el, hogy milyen sűrűn tölteti. Azt tudni kell, hogy a kevésbé sűrű szetteken jobban látszik a ritkulás, mely jellemzően a két szemszélnél indul el. Van, aki jobban, van, aki kevésbé tud vigyázni a szépséges pilláira, ez is természetes.


Allergia:

A műszempilla ragasztó erősen allergén anyag. Bár nem ér a bőrhöz, kipárolgása is okozhat irritációt. Ha a felhelyezést követően a szemhéj bepirosodik, vagy megdagad, viszket vagy szúr, akkor a pillát le kell oldani, amint csak lehet, és a jövőben sajnos nem is lehet többet rakatni. Vannak úgynevezett hypoallergén ragasztók, de ezek tartóssága nagyon csekély, nem javaslom használatukat.

 

 

Hogyan kell kezelni a pilláid?

Nem igényelnek extra törődést, de a tartósság érdekében van néhány alap dolog, amire figyelni kell. A ragasztók kötési ideje 24-48 óra. Ez idő alatt ne érje víz, vagy gőz a pillát, és ne szoláriumozzunk Kerülendő a pillák fésülése is.

Utána azonban nagyon fontos, hogy a pillákat megfelelően tisztán tartsuk. Óvatosan kell őket vízzel mosni. Kaphatók erre a célra szempillasamponok és kefék is, de odafigyeléssel a sima víz is megteszi. Semmilyen olajos lemosót ne használjunk, ez oldhatja a ragasztót. Nem szabad, hogy a pillák tövében váladék maradjon, mert ez gyulladást, és a demodex atka élősködő elszaporodását, ezzel együtt a szem megbetegedését idézheti elő. Látványnak is szörnyű.

A pillákat reggel és este finoman át lehet fésülni a kefécskével, melyet első alkalommal kap a vendég. Kerülni kell az erős dörzsölődést, például a alvás közben az arc párnába fúrását.

Spirállal festeni a műszempillát erősen ellenjavallt, mert a festéket nagyon nehéz eltávolítani, a pillák összeragadnak és idő előtt kihullanak.

 

Ha mindezeket a tanácsokat megfogadjuk, akkor maradéktalanul élvezni fogjuk szépséges műszempilláinkat! Reggeli ébredéskor éppen úgy, mint egy hosszú munkanap vagy egy nyaralás közben. Nem kell aggódnunk a festék elkenődése miatt, ráadásul időt is spórolhatunk, ha reggelente nem kell figyelmet fordítanunk szempilláink festésére.