Facebook

Megosztás

Gyakori kérdések

Miért jobb a kozmetikustól krémet vennem, mint a drogériában?

A legegyszerűbb és legpontosabb válasz az, hogy azért, mert általában a kozmetikustól vásárolt prfesszionális márkák otthoni termékeinek sokkal magasabb a hatóanyag tartalma, mint egy drogériában kapható krémnek. Ugyanakkor a hatóanyag melletti összetevőkből, mint emulgeátorok, tartósítóanyagok, illatanyagok, stb. is a jobb minőségűek kerülnek a termékekbe. Ezért van az, hogy adott esetben egy hidratáló krémet meglehet vásárolni 2.000 Ft-ért is a dm-ben, míg egy Janssen krém ára nagyjából 10.000 Ft ebben a kategóriában. Természetesen a hatásuk sem egyforma. Másodsorban -és ez is nagyon fontos- a kozmetikus általában jobban ért a bőrhöz és annak szükségleteihez, mint a bolti eladó vagy akár Te magad. Nagy biztonsággal meg tudja mondani, hogy mi a legjobb az arcodnak, főleg, ha több "problémát" szeretnénk egyszerre orvosolni, például nagyon száraz és nagyon érzékeny bőr ápolására keresünk megoldást. Harmadrészt - és ez szorosan kapcsolódik az előzőhöz -, a drogériás termékek palettája meglehetősen szűk. Ha egy ötvenes hölgy keres magának valamit, akkor minden márkából talál egyféle anti-aging krémet nappalra és éjszakára, de hogy a koron kívül az ő alapbőrtípusa például (szeborreás, zsírhiányos, stb.) mit követelne meg, azzal már nem "foglalkoznak". A professzionális kozmetikumok sokkal árnyaltabban képesek megfelelni a bőr igényeinek,

Kapcsolat

ELŐJEGYZÉS, BEJELENTKEZÉS:

Telefon:

+3670-264-7180

Cím:

Komjádi Szépségműhely

Budapest, II. Árpád fejedelem útja 8.

NYITVATARTÁS:

bejelentkezés szükséges


Páros hét: 8.30 - 19.00

Páratlan hét: 7.30 - 16.00

Műszempilla építés

A műszempillával kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

 

Mit is jelent, hogy 1D, 2D műszempilla?

A D-k száma azt jelenti, hogy egy saját szempillára hány műszempillát ragasztunk. A műszempillák olyan vékonyak, hogy nem terhelik meg egészségtelenül a saját pillát. Megfelelő felhelyezés esetén nem sérül a saját állomány.

Az 1D-t hívjuk klasszikus szettnek.

Választhatunk pilla hosszúságot, ívet, vastagságot, megválaszthatjuk a szempillasor formáját (cica, természetes vagy napocska, babydoll, stb.). Ezeknek igazodnia kell a szem adottságaihoz, hogy műszempillánk a legszebb és legtartósabb legyen. A hatás gyönyörű, hangsúlyos, mégis természetes hatású pillák, igéző tekintet.

 

A pillák felhelyezése

A vendég csukott szemmel fekszik. A folyamatből szinte semmit nem érez, esetleg nagyon enyhe csiklandós érzést. A műszempillát soha nem a bőrhöz ragasztjuk. A szemhéjtól 1-2 mm távolságra fektetjük rá a saját szálra. A felhelyezés ideje függ a vendég saját pillaállományától is. Nagyjából 1.5-2 órát vesz igénybe. 

 

 

A műszempillák tartóssága:

A műszempilla szetteket 2-3-4 hetente szoktuk tölteni, azaz pótoljuk a kihullott szálakat. A saját szempilláink 8-12 hetente cserélődnek. Ilyenkor azt látjuk, hogy a műszempilla a sajátunkkal együtt hullik ki. Ez normális. De a különböző mechanikai, hőhatások következtében is elenged a ragasztó. 

Kinek-kinek saját igénye, ideje dönti el, hogy milyen sűrűn tölteti. Azt tudni kell, hogy a kevésbé sűrű szetteken jobban látszik a ritkulás, mely jellemzően a két szemszélnél indul el. Van, aki jobban, van, aki kevésbé tud vigyázni a szépséges pilláira, ez is természetes.


Allergia:

A műszempilla ragasztó erősen allergén anyag. Bár nem ér a bőrhöz, kipárolgása is okozhat irritációt. Ha a felhelyezést követően a szemhéj bepirosodik, vagy megdagad, viszket vagy szúr, akkor a pillát le kell oldani, amint csak lehet, és a jövőben sajnos nem is lehet többet rakatni. Vannak úgynevezett hypoallergén ragasztók, de ezek tartóssága nagyon csekély, nem javaslom használatukat.

 

 

Hogyan kell kezelni a pilláid?

Nem igényelnek extra törődést, de a tartósság érdekében van néhány alap dolog, amire figyelni kell. A ragasztók kötési ideje 24-48 óra. Ez idő alatt ne érje víz, vagy gőz a pillát, és ne szoláriumozzunk Kerülendő a pillák fésülése is.

Utána azonban nagyon fontos, hogy a pillákat megfelelően tisztán tartsuk. Óvatosan kell őket vízzel mosni. Kaphatók erre a célra szempillasamponok és kefék is, de odafigyeléssel a sima víz is megteszi. Semmilyen olajos lemosót ne használjunk, ez oldhatja a ragasztót. Nem szabad, hogy a pillák tövében váladék maradjon, mert ez gyulladást, és a demodex atka élősködő elszaporodását, ezzel együtt a szem megbetegedését idézheti elő. Látványnak is szörnyű.

A pillákat reggel és este finoman át lehet fésülni a kefécskével, melyet első alkalommal kap a vendég. Kerülni kell az erős dörzsölődést, például a alvás közben az arc párnába fúrását.

Spirállal festeni a műszempillát erősen ellenjavallt, mert a festéket nagyon nehéz eltávolítani, a pillák összeragadnak és idő előtt kihullanak.

 

Ha mindezeket a tanácsokat megfogadjuk, akkor maradéktalanul élvezni fogjuk szépséges műszempilláinkat! Reggeli ébredéskor éppen úgy, mint egy hosszú munkanap vagy egy nyaralás közben. Nem kell aggódnunk a festék elkenődése miatt, ráadásul időt is spórolhatunk, ha reggelente nem kell figyelmet fordítanunk szempilláink festésére.