Kapcsolat

ELŐJEGYZÉS, BEJELENTKEZÉS:

Telefon:

+3670-264-7180

Cím:

Budapest II. Bölény u. 2. Liget Szépségszalon

NYITVATARTÁS:

bejelentkezés szükséges

Facebook

Megosztás

Arckezelések

Bőrünk egy indikátor, mely a szervezetünkben lezajló folyamatokról ad képet, mutat tüneteket. Ugyanakkor önálló szerv, melynek saját rendszere, biokémiai folyamatai vannak. Ha ezek egyensúlya felborul, akkor is hasonló tüneteket mutatunk. A bekövetkezett negatív változásokat kell megszüntetnünk, hogy bőrünk újra ragyogó és egészséges legyen. Ehhez szalonkezelésekre és gondos otthonápolásra egyaránt szükség van. 

 


AKNÉS, GYULLADT - PATTANÁSOS BŐR:

A zsíros, tisztátalan bőr ápolásánál egyszerre kell az elhalt hámsejteket eltávolítani, a pórusokat tisztítani, fertőtleníteni, a faggyútermelést szabályozni, a gyulladást csökkenteni miközben nem szárítjuk ki a bőrt, hanem fokozzuk a hidratációját.

12-25 éves kor között általában a pubertáskor hormonális változásaival áll összefüggésben a pattanások megjelenése, de ismerünk felnőttkori aknét is, amelyet belső-szervi okok is kiválthatnak a környezeti irritáló hatások mellett. A stressz és maszkviselés mindenképpen ront a helyzeten.

Olykor javaslom egy belgyógyászati vizsgálat elvégzését, ahol ételallergiára, vegyszerekre is szűrnek. Ha szervi ok áll az aknék mögött, a kozmetikus csak TÜNETI kezelést tud végezni.

Javasolt kezelések:

- rendszeres havi-2 havi tisztítás

- savas hámlasztás kúra

- mikrodermabráziós bőrcsiszolás

- hidroabrázió 

- hydraface

- vio

- ultrahang faggyútermelés- és gyulladáscsökkentő készítményekkel

- oxigénpisztoly faggyútermelés- és gyulladáscsökkentő ampullával

- kiegészítésként Bioptron lámpa, LED maszk

- IPL villanófényes kezelés

 

A pattanások kialakulásának lehetséges okai:

A pattanások jellemzően a kamaszkor átkai, a felnőttek 20 százaléka is szenved tőlük. Az akne 10-13 éves kor között kezdődik, de rosszabb a helyzet azoknál az embereknél, akiknek zsíros a bőre. A kamaszkori pattanások 5-10 évig lehetnek problémák, a korai 20-as évektől nem jellemzőek. Mindkét nemnél ugyanúgy jelen vannak, de a fiúknál általában súlyosabbak. A nőknél közepes vagy enyhe formában jelentkeznek a pattanások, még 30-on túl is. Az akne az arcon a leggyakoribb, de a nyakon, mellkason, háton, vállakon és a felső karokon is kialakul. A hiedelemmel ellentétben nem rossz étrend, nem is a megfelelő higiénia hiánya okozza őket. Igazság szerint örökletesség és hormonok állnak a pattanások kialakulása mögött.

- A szervezet nagy mennyiségben termel androgént, férfi nemi hormont, mely tesztoszteront tartalmaz. A tesztoszteron jelzi a szervezetnek, hogy több faggyút állítson elő, vagyis olajat, melyet a bőr faggyúmirigyei termelnek.

Baktérium: a túlzott faggyúmennyiség eltömíti a pórusokat, különösen az arcon, nyakon, mellkason és háton levőket. Az eltömődött tüszőkben pedig baktériumok ütnek tanyát. Ezek alakítják ki a fekete- vagy fehér közepű pattanásokat a bőr felszínén. Olykor a tüsző fal repedését is okozhatja az eltömődés, ha ez megtörténik, a faggyú átszivárog a mellette levő szövetekbe és nagy pattanást vagy akár fekélyt is képezhet, ez a gyulladásos akne. A méretesebbeket már csomóknak nevezzük.

-Néhány injekciós illetve méhen belüli fogamzásgátló is kiválthat pattanást. A testépítők által használt szteroidok szintén súlyos pattanások okozói lehetnek.

-A Propionibacterium: ez a baktérium például természetesen fordul elő az egészséges hajhagymákban, ha túl sok gyűlik belőlük össze az eltömődött tüszőkben, enzimeket választanak ki, melyek lebontják a faggyút és gyulladást okoznak. Egyes emberek csak egyszerűen érzékenyebbek erre a reakcióra, mint mások. A faggyú szint, mely valakinél csak pár apró pattanást okoz, másnál akár kiterjedt problémát, akut cisztás aknét is kiválthat.

- A stressz súlyosbíthatja a pattanások kialakulását

 

 

RÁNCOK:


Szalonkezelésben:

masszázs, ultrahang, Lux Star,  rádiófrekvencia, LED maszk, tűs mezoterápia, arcizom torna

MESOTICA Anti-aging peptides kezelés

JANSSEN kollagén maszkok

Kúraszerű kezelés ajánlott!

 

PETYHÜDT BŐR:

szalonkezelésben:

masszázs, arcizom torna, oxigén pisztoly, ultrahang, tűs mezoterápia, Lux Star, LED maszk

ROZACEA, COUPEROSA:


szalonkezelésben:

enzimes peeling, oxigén pisztoly, ultrahang, simító bőrnyugtató masszázs

otthonápolás:

kiemelt jelentőségű, Janssen és Santana kozmetikumokkal